Aizvadīta meistarklase Kuldīgas Tehnoloģiju un Tūrisma tehnikuma topošajiem pavāriem
Lai veicinātu jauno speciālistu izpratni par produktiem, ko var iegūt no Latvijas dabiskajām pļavām, Latvijas Dabas fonds kopā ar biedrību “Jauno pavāru kustība” šogad organizē meistarklases topošajiem pavāriem vairākās Latvijas profesionālajās izglītības iestādēs.
Pirmā meistarklase aizvadīta 12.martā Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumā, 15 topošajiem pavāriem. To vadīja pieredzējuši šefpavāri no Kuldīgas restorāniem – Žanis-Raivo Behmanis no restorāna “KOPA” un Kristaps Lieldaudzietis no restorāna “Goldingen Room”.
Meistarklases sākumā jaunieši uzzināja par Latvijas dabisko pļavu nozīmi un iepazina pļavās ražotus produktus, pēc tam savas zināšanas pārbaudot atraktīvā konkursā. Praktiskajā daļā galvenais akcents tika likts uz liellopu gaļas un kaulu izmantošanas iespējām dažādu ēdienu gatavošanā. Jaunie pavāri šefpavāru vadībā pagatavoja liellopa tartaru, steiku, liellopa kaulu smadzenes un liellopa kaulu buljona mērci.
“Mūsu pļavas ir īstas dārgumu krātuves – tās ir avots dažādiem izciliem, augstas kvalitātes produktiem. Piemēram, dabiskajās pļavās audzētu liellopu gaļa izceļas ar intensīvāku un piesātinātāku garšu. Tāpat pētījumi rāda, ka šādai pļavas gaļai ir augstāka uzturvērtība – lielāka Omega-3 taukskābju koncentrācija un vairāk antioksidantu, “ stāsta Inga Muižniece, Latvijas Dabas fonda izstrādātā zīmola “Dabisko pļavu produkts” vadītāja.
Ēdienu gatavošanā meistarklasē tika izmantota liellopu produkcija no “Kazdangas Miesnieks” (SIA Rukši). Šis ražotājs audzē liellopus dabiskajās pļavās un savus produktus marķē ar zīmi “Dabisko pļavu produkts”.