No teju 170 produktiem, kurus 82 ražotāji bija iesnieguši vērtēšanai šī gada “Novada Garšas” produktu kvalitātes konkursā, augstāko vērtējumu jeb zelta medaļas saņēma 21 produkts, sudraba – 46, bet bronzas – 36.
Viņu vidū – 7 Kuldīgas novadā ražoti produkti:
- Dry Aged liellopa steiks “Ribeye” bez kaula SIA “LĀSES AM” – sudrabs
- K/K Marinēta cūkgaļas krūtiņa ZS Paegļi – sudrabs
- Smiltsērkšķu sula Kaspars Upenieks – bronza
- Burkān’ zapt’ a upenēm un bazilīk’ Laila Puķīte – bronza
- Dry Aged liellopa steiks “STRIPLOIN” SIA “LĀSES AM” – bronza
- Krējums-mājas 50-60% z/s BirzniekiMVV – bronza
- Pilnpiena jogurts -ar mango un čia sēklām Z/S BirzniekiMVV – bronza
Arī šogad iesniegto produktu vērtēšana triju dienu garumā notika Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģiju fakultātē (LPTF). Ja pērn žūrijā strādāja 19 eksperti, tad šogad to skaits jau sasniedza 33 – pārtikas tehnologi, vadošie pētnieki, docenti, pavāri un dzērienu eksperti lika lietā visas savas maņas un zināšanas, lai izpētītu iesniegtos produktus.
Vietējo produktu atrašanai, kā pavārus, tā ikvienu Latvijas iedzīvotāju, aicinām izmantot katalogu www.novadagarsa.lv, kurā vienkopus pieejama informācija par teju tūkstoš mazajiem ražotājiem un mājražotājiem visā valstī. Tajā atradīsiet pussimt saimniecību, kuru produkcijai ir Zaļās karotītes zīme, vairāk nekā desmit saimniecības ar “Dabisko pļavu produkta” zīmi, gandrīz 300 bioloģiskās saimniecības, kā arī starptautisko GlobalG.A.P sertifikātu.